Login
01. oktober 2021

Osselle flytter sitt datasenter til BULK ! Campus NO1 på Støleheia er verdens største datasenterpark basert på grønn, ren energi.

Gründer Peder Nærbø i Bulk Infrastructure var på jakt etter  Norges beste sted å etablere datalager.  Han fant Statnetts transformatorstasjon på Stølen i Vennesla. Den har 12 ulike føringer inn. Det betyr at Stølen er det stedet på hele kloden med sikrest strømtilførsel. Ja,  du leste riktig.  Samtidig er Agder den regionen i verden med største overskudd av elektrisk kraft. Området på Støleheia har dessuten perfekt klima. Du finner ikke bedre plass å bygge verdens største datasenterpark basert på ren og fin vannkraft.

Høsten 2015 tok Norges klimaminister,Tine Sundtoft, det første spadetaket til NO1 Campus. I 2020 har Bulk-konsernet planert flere hundre dekar byggingen av datalagre er i gang. Bulk har i samarbeid med Facebook,Google og Amazon bygget en undersjøisk fiberkabel fra New Jersey i USA til Støleheia i Vennesla. Kabelen har også forgreining til Irland og Danmark. I Vennesla spøker vi med at det var på tide Amerika fikk koblet seg på det som skjer i bygda vår. Ferdig utbygd  vil Campus NO1 romme 800.000 kvadratmeter datalager fordelt på over 3000 dekar areal - noe større enn den samlede bygningsmasse i Sørlandsparken i Kristiansand. Bulk er begynnelsen. I kjølvannet kommer mange små- og mellomstore bedrifter. 

Mer informasjon, kontakt 

Runar Østbye

runarby@osselle.no

974 21 084